Φροντίδα των Πολυτίμων και Ημιπολύτιμων Λίθων

heading_title

ΖώδιαΑιγύπτιοι και ΈλληνεςΒυζαντινοίΕβραίοιΑστρολόγοι του ΜεσαίοιΣύγχρονοι Αστρολόγοι
21.3-20.4ΑμέθυστοςΓρανάτηςΖαφείριΖαφείρι διαμάντιγρανάτης
21.4-20,5ΟψιδιανόςΑμέθυστοςχαλκηδόνιοςσμαράγδι χρυσοπράσιοαμέθυστος
21.5-21,6ηλιοτρόπιοΊασπιςσμαράγδιμαργαριτάρια αχάτηςακουαμαρίνα
22.6-22.7χαλκηόόνιοςδιαμάντιόνυξρουμπίνι καρνεόλιοδιαμάλτι
23.7-23.8σμαράγδισμαράγδικαρνεόλιοόνυξ σαρδόνυξσμαράγδι
24.8-23.9σαρδόνυξμαργαριτάριαχρυσόλιθσςχρυσόλιθοςμαργαριτάρια
24.9-23.10καρνεόλιορουμπίνιακουαμαρίνααχουαμαρίνα οπάλιοςρουμπίνι
24.10-22.11χρυσόλιθοςχρυσόλιθοςβήρυλος τοπάζιτοπάζι μάτι τίγρηςχρυσόλιθος
23.11-21,12βήρυλοςζαφείριρουμπίνιζιρκόνιο καλλάΐτηςζαφείρι
22.12-20.1τοπάζιοπάλιοςγρανάτηςγρανάτης ροζ χαλαζίαςοπάλιος
21.1-19.2χρυαοπράσιοτοπάζιαμε’θυστοςαμέθυστος όνυξτοπάζι
20.2-20.3υάκινθοςκαλλάΐτης (τυρκουάζ)ίασπιςτουρμαλίνης ιασπιςκαλλάΐτης (τυρκουάζ)

Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι που συνδέονται με ζώδια.


Ενεργειακά κέντρα - chakras (από πάνω προς τα κάτω) : κορυφή (άσπρο, μέτωπο μωβ) Λαιμός (μπλε), καρδιά (πράσινο), αφαλός (κίτρινο), ιερόν οστούν (πορτοκαλί), βάση (κόκκινο).

Χρησιμοποιούνται λίθοι με κάποιο ιδιαίτερο χρώμα. Κάθε λίθος που χρησιμοποιείται ενεργά για θεραπευτικούς σκοπούς χρειάζεται να φορτισθεί και να αποφορτισθεί από καιρό σε καιρό. Ο λίθος συνήθως αποφορτίζεται σε τρεχούμενο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Αν και οι συγγραφείς του βιβλίου αυτού ανέτρεξαν σε πολλά εξειδικευμένα βιβλία για την επιλογή και την χρήση των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων για θεραπευτικούς σκοπούς, δεν πιστοποίησαν κάτι συγκεκριμένο από τα αναφερόμενα για αυτούς στα βιβλία . Εάν δεν πιστεύετε στις εξαιρετικές δυνάμεις των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων δεν πειράζει. Πηγαίνετε σε ένα μαγαζί όπου πωλούνται πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι και βρείτε ένα λίθο που σας ελκύει περισσότερο από το χρώμα του, το σχήμα του και την εμφάνιση του. Εάν τον φορείτε και έχετε επαφή με τον λίθο, συχνά θα δημιουργήσετε την δική σας ειδική σχέση με αυτόν. Θα φορτίζετε και θα αποφορτίζετε τον εαυτό σας μέσω του λίθου. Ο λίθος θα γίνει μία αποθήκη ενέργειας, μία ψυχολογική υποστήριξη για τον εαυτό σας σε όλες τις ασυνήθιστες καταστάσεις.

Η Ιστορία των Πολυτίμων και Ημιπολύτιμων Λίθων

Η Ιστορία των Πολυτίμων και Ημιπολύτιμων Λίθων
Είναι γνωστό από τις αρχαιολογικές ανασκαφές ότι το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους χρονολογείται από την Μεσολιθική Εποχή. Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι εξορύσσοντο και υφίσταντο επεξεργασία σε έντονο βαθμό στην Κεντρική και Ανατολική Ασία, Μεσοποταμία, Βαβυλώνα, Αίγυπτο και Κεντρική Αμερική. Αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι και οι Βυζαντινοί θαύμαζαν τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και γνώριζαν πολλά γι αυτούς, λίγες μόνο προσπάθειες έγιναν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη για την επεξεργασία των λίθων και την χρησιμοποίηση τους στην δημιουργία κοσμημάτων. Το ήλεκτρο της Βαλτικής υπήρξε αντικείμενο εμπορίου σε όλο τον αρχαίο κόσμο. Μαύρα βραχιόλια, τα οποία κατασκευάσθηκαν από Φυλές Κελτών και τα οποία αποτελούνται από μία ποικιλία άνθρακα έχουν βρεθεί στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή με την ονομασία Νονέ στην Δημοκρατία της Τσεχίας. Τούτο αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα ευρείας κλίμακας εμπορίου κοσμημάτων κατά την αρχαιότητα. Το ενδιαφέρον για τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους αυξήθηκε σημαντικά στην Ευρώπη με την πρόοδο στην Επιστήμη και το Εμπόριο κυρίως κατά τον 15ο και 16ο αιώνα. Η σύνδεση των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων με σύμβολα αστρολογίας και η πίστη στις υπερφυσικές δυνάμεις έπαιξαν επίσης ρόλο. Το ενδιαφέρον έφθασε στο μέγιστο βαθμό κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, όταν πολλά νέα κοιτάσματα ανακαλύφθηκαν. Σήμερα μη παραδοσιακοί πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι ως και άλλοι με ιδιότητες κατώτερες των πραγματικών ιδιοτήτων των πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο δημοφιλή

Related Post

Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων για κάθε προσωπικότητα.

Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων για κάθε προσωπικότητα.

Ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων για κάθε προσωπικότητα.